Middagstips

Tänkte tipsa er om en superbra middag som innehållet fullt med nyttigheter! Ungsbakad sötpotatis med timjan, rostbiff, vitlöksmör och grönsallad. 
 
 
1. Skala och skär sötpotatisen i skivor, tillsätt smör och mycket färsk timjan. Ställ in i ugnen ca 20-25 min. 
 
2. Blanda smör och pressad vitlök tillsammans med lite timjan, ställ in i kylen tills sötpotatisen är klar. 
 
3. Gör en grönsallad med valfria grönsaker, tillsätt en skvätt balsamvinäger
 
4. Stek köttet, ta ut sötpotatisen, lägg upp allt på tallrik, servera & njut! 
 
Visste du att sötpotatisen är fullproppad med massa antioxidanter, rik på vitamin E, C, betakaroten och mineraler så som järn, koppar, kalcium och folat. Innehåller mycket kolhydrater som påverkar blodsockret positivt. Antioxidanterna skyddar mot fria radikaler som skyddar våra celler. Är även antiinflammatorisk som skyddar mot vällevandsjukdomar (Sjukdomar som anses fås pga osund livsstil). 
 
Vitlöken i smöret är bra för immunförsvaret, hjärt & kärlsjukdomar, rensar bort tungmetaller, ökar fettförbränningen och minskar sötsuget.
 
 
 
 
 
En riklig måltid med kolhydrater, protein, fett och massa mineraler och vitaminer. Smaklig måltid!

Kommentarer
Susanne säger:

Va gott det ser ut : )

2013-06-02 | 21:41:41
Charlotte säger:

Ser gott ut och enkelt att göra så här på sommaren då man helst gör något annat än lagar mat =)

2013-06-03 | 12:44:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback