Lyxfrukost - recept på fibrösa pannkakor

Morsning! Hoppas ni mår bra och att ni håller igång även fast det är semestrar! Tänkte tipsa om ett fantastiskt gott och supernyttigt recept på pannkakor! Gjorde nämligen brakfrukost imorse, med egenpressad apelsinjuice, kaffe, surdegsbröd, ägg, och pannkakor. 
 
Recept (4 portioner):
4 ägg
2 dl grahamsmjöl
2 dl dinkelmjöl
1/2 dl krossade linfrön
1/2 dl psylliumfrön
1/2 dl chiafrön
1 tsk flingsalt
8 dl mjölk
Smör till stekning 
 
Topping: 
Smälta hallon med vispgrädde
 
Blanda mjölsorterna, äggen, saltet och alla frösorterna med 4 dl mjölk. Vispa ordentligt. Tillsätt resterande 4 dl mjölk och vispa tills smeten blir slät. Lägg smör i pannan och stek pannkakorna med medelhög värme. Lägg hallonen i en kastrull och smält dom på låg värme, (smaksak på hur mkt man vill ha därför skriver jag inget mått) och vispa grädden. Servera pannakorna på höjden toppat med grädden och hallonen. 
 
Visste du att? 
Chiafrön är otroligt nyttiga och en av världens bästa omega 3 källa. Många löpare i västvärlden använder chiafrön som kosttillskott för att orka mer och förbättra sin kapacitet. Alfainolensyra finns i chiafrön och är en livsnödvändig fettsyra och den finns exempelvis inte omega 3 kapslar som många äter som kosttillskott. Ett bättre alternativ är att tillsätta chiafrön i sin kost och ta bort omega 3 kapslarna eftersom 2 tsk chiafrön täcker dagsbehovet plus att du får i dig en massa andra härliga nyttigheter! Det finns massa positiva saker med chiafrön och jag nämner bara några: 
- innehåller alla 18 essentiella livsviktiga aminosyror
- kolesterolsänkande
- motverkar inflammation i tarm och mage
- förebygger hjärt-kärlsjukdomar 
- rik på naturliga antioxidanter, protein, vitamin B, kalcium, fosfor, zink, magnesium och kostfibrer som är bra för magen, skelettet och immunförsvaret. Massa vitaminer och mineraler!
- har mer protein än andra sädesslag
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback