6 augusti 2013

Idag är ingen vanlig dag för idag är det världens bästa mammas födelsedag hurra hurra hurra! 💛🎊🎈 
 
Har precis kommit hem från ett triceps och axelpass. Det börjar märkas att folk kommer hem från semestrarna för nu är man inte några få på morgonen, annars brukar det alltid vara dom "vanliga" som har hängt där hela sommaren, inklusive jag hehe 😉 men nu är det massa nya ansikten. Jag såg också idag smågrabbar (väldigt vanligt i alla åldrar) att man lassar på jättemycket vikt och kör skitsnabbt och bara halvvägs genom rörelsen. Snälla snälla, gör det ordentligt! Du kommer bara skada dig själv när man slänger runt sådär. Ta av vikt och gör rörelsen med kontroll, det är då du bygger, blir starkare och får snygga muskler! Det är inte coolt att ta massa vikt man inte orkar, det som är häftigt är att göra det långsamt och kontrollerat, det är de som är jobbigt. 
 
Idag ska jag skriva en inlämningsuppgift till hälsopedagogiken, en sammanfattning på coachsamtalen jag har haft. Så dax att sätta igång! 
 
 
 
Godaste chokladdrycken direkt efter träningen. Och återigen, omedelbart efter träning är
muskeln fysiologiskt sett optimalt inställd på glykogenuppladdning. Detta beror på ökad insulinkänslighet, ökat antal glukostransporterade molekyler och ökad genomträngning av muskelcellens membran. Därför vill kroppen ha en liten sockerkick direkt efter. Och att man blir tjock är svaret nej, kroppen är fortfarande varm och hinner förbränna bort den lilla mängden. Det handlar ju inte om att trycka i sig en chokladask eller  cola lixom. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback